CÉLKITŰZÉSEINK

1. A központosított hatalom nem biztosítja az egyén és a közösségek szabadságát. Az állami függés csökkentése érdekében nagyobb önkormányzati és közintézményi önrendelkezést szeretnénk megvalósítani.

2. Kanyarban előző helyett biztonságosan vezető, megbízható szövetségesekkel rendelkező államra van szükség, főleg veszélyhelyzetben.

3. Természeti világunk megőrzésére Magyarország fizikai és szellemi erőforrásait felelősen kívánjuk felhasználni. Politikai megoldások helyett tudományos és mérnöki javaslatokra támaszkodunk.

4. A fejlett országokhoz felzárkózni akaró államnak az oktatást és az egészségügyet nemzetstratégiai ügynek kell tekintenie. A jövő kihívásaira csak így lehet válaszolni.

5. A társadalom öregedésének problémáit innovatív módon kell kezelni a jelenlegi rendszer foltozgatása helyett.

6. Olyan emberarcú piacgazdaságot szeretnénk kiépíteni, amely a hatékonyság és a teljesítményelvűség szemlélete mellett szolidáris a globalizáció veszteseivel.

7. A hazai vállalatok védelme és érdekérvényesítése mellett törekszünk a tisztességes versenyhelyzet kialakítására és az átláthatóság biztosítására.

8. A nyugati civilizáció elvitathatatlan jogi és társadalmi értékei mellett ragaszkodunk nemzetünk hagyományaihoz és kultúrájához.

~*~

Honlapunkon, a polgarivalasz.hu oldalon számos hasznos információt találhat közösségünkről, itt van lehetőség hírlevelünkre is feliratkozni, csatlakozási szándékát pedig, az alábbi űrlapon várjuk, amelyet ide kattintva ér el.

Vissza a főoldalra