A 2021. évben a nyugdíjprémiumra szánt összegből az állam hallgatói prémiumot folyósítson, emelje a hallgatói ösztöndíjakat, szociális támogatásokat, a fiatal oktatók fizetését, engedje el a pandémia idején felvett diákhiteleket és vezesse be a hallgatói SZÉP-kártyát!

A Polgári Válasz petíciót indít, hogy az állam a nyugdíjprémiumra szánt összegből hallgatói prémiumot folyósítson, emelje a hallgatói ösztöndíjakat, szociális támogatásokat, a fiatal oktatók fizetését, és vezesse be a hallgatói SZÉP-kártyát.

A kormány döntésének értelmében idén minden nyugdíjas 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap. Ez nem az éves nyugdíjemelés, hanem efölött járó juttatás. A választások előttre időzített arcátlan szavazatvásárlás nagyjából 200 milliárd forintba kerül, míg a fiatalok, egyetemisták nem kapnak szinte semmit.

Pedig ők a járvány legnagyobb vesztesei, a pandémia idején ők vesztették el legnagyobb arányban a megélhetésüket. Sok egyetemista és főiskolás hosszú hónapokra maradt munka nélkül. Tombol a lakhatási válság, napról napra mélyül a hallgatói szegénység, amelyről sem a kormány, sem az összeolvadt ellenzék nem beszél.

A Polgári Válasz ezért kezdeményezi, hogy ezúttal a nyugdíjasok helyett az egyetemi és főiskolai hallgatók kapjanak év végi prémiumot. Követeljük, hogy a nyugdíjprémiumra szánt összegből emeljék az ösztöndíjakat és szociális támogatásokat, valamint vezessék be a Hallgatói SZÉP-kártyát!

Támogassa Ön is aláírásával, hogy véget vessünk a nyugdíjdemagógiának! Elég volt a méltányos és kiszámítható nyugdíjak helyett osztogatott alamizsnából! Elég volt abból, hogy az ország sorsát a legkönnyebben befolyásolható, legkiszolgáltatottabb idős emberek megvásárolt szavazatai döntsék el!

%%your signature%%

Ossza meg barátaival: